teisipäev, 11. juuni 2019

Jalutuskäik Palupera mõisasüdames

3. klassi õpilane Lauri tegi Google Maps-i kaardikeskkonda kasutades 1,55 kilomeetri pikkuse retke teemal "Jalutuskäik Palupera mõisasüdames". Kaardile koostasime Palupera mõisa ajaloolistest hoonetest ja mälestusmärkidest tutvustused. Laadisime juurde teksti ilmestavad fotod. Satelliidi vahendusel kontrollisime hoonete ja mälestusmärkide täpset asukohta. Tehtud töö saatsime Eesti NATO Ühingu loomekonkursile "Tunne riigikaitse ajalugu" II osa.
 26. oktoobril kutsuti Lauri oma ema ja isaga Viimsi mõisa Eesti Sõjamuuseumisse loomekonkursi parimate tööde autasustamisele. Kõik auhinnasaajad, õpilased Ülenurme, Kambja ja Palupera koolidest, tutvustasid tehtud matkamarsruute Google Maps-i keskkonnas, said osa külluslikust banketilauast ja kahetunnisest ekskursioonist muuseumis. Auhinna kotis oli selle ürituse kõige nooremale osavõtjale Lauri Koitlale kiirpildikaamera Fujifilm Instax Mini 9, Kaitseliidu torusall, NATO šokolaad, šokolaad „Sõduri suutäis“, koomiksiraamat ja Eesti NATO Ühingu diplom auhinnalise koha puhul tunnustust vääriva töö eest. Igal tunnustusel ja kiitusel on innustav mõju järgmistel konkurssidel esineda ja oma kodukooli väärikalt esindada. Aitäh Sulle, Lauri, tehtud töö ja nähtud vaeva eest! Sinuga koostöö oli põnev ja hariv ka juhendajale.
 Eesti sõjamuuseum on Eesti sõjaajaloo- ja kultuuripärandi koguja, säilitaja, uurija ja eksponeerija. Muuseum loodi juba 1919. aastal Sõjavägede Ülemjuhataja kindralmajor Johan Laidoneri poolt. 1940. aasta suvel suleti Tallinna vanalinnas asunud Vabadussõja muuseum. Kasutuskõlblik varustus sai Punaarmeele, osa eksponaate teistele muuseumidele, osa viidi Venemaale ja palju esemeid lihtsalt hävitati. 2001. aastal loodi uuesti Viimsi mõisa Eesti Sõjamuuseum – Kindral Laidoneri Muuseum.
 
Palupera külas asub imekaunis mõisahoone, mis on ehitatud juba 1850.-1860.aastatel. Tulge meie mõisasüdamesse väikesele jalutuskäigule!
Virtuaalselt on võimalik jalutada alljärgneval lingil:

https://drive.google.com/open?id=1ug0hO9m5w_vWayksArPFpOoo31JwmNr-&usp=sharing

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar