pühapäev, 17. jaanuar 2016

Hullu Teadlase taimekasvatuse tugevamad staarid

Sügisel kutsus Hull Teadlane kõiki Eesti koolide 1.-3. klasside õpilasi osalema teaduskonverentsil „Muld kui kuld“. Konverentsil osalemiseks pidid õpilased rühmades kasvatada taimi, viima läbi vaatlusi, nende põhjal koostama uurimistöö. Iga rühma vaatas kuue nädala jooksul seemnetest kasvama pandud taimi kolmes erinevas kasvukeskkonnas, mille tingimused erinesid temperatuuri, niiskuse ja valguse poolest.
Meie kolme meeskonna: "Mulla Rocki", "Mulla Roki Minionide" ja "Minecrafti kuningliku aiatööstuse" kahe kuu (19.11.2015-15.01.2016) tulemused on sellised. Kõige vastupidavamad oli sibulad ja murutaimed. Õnneks koolivaheaeg ja väga külmad ilmad ei teinud hävitustööd kogu taimepargis, tugevamad isendid ehk staarid on elus ja kasvavad meie rõõmuks edasi.
  
Kasvukoht "Valge ja külm" (akna ees). Koolivaheajaks sai taimed tõstetud lauale ja aknast kaugemale, et uue veerandi algul oleks klassis midagi kasvamas ja külm taimedele liiga ei teeks. "Mulla Rocki" ja "Mulla Roki Minionidel" kasvavad murutaimed ja rukola. "Minecrafti kuninglikul aiatööstusel" nelja varrega sibul, mille pikkus 41 cm.

Kasvukoht "Pimedam ja liialt kuum" (ahju kõrval). Koolivaheajaks tõmbasime laua ahjust kaugemale, et ahjust õhkuv külmus ja liigne kuumus järelejäänud taimedele liiga ei teeks. "Mulla Rocki" siil-sibul on hästi kasvama läinud. Sibulataime pikkus on 17 cm ja tal on juba 7 vart. Ergo mustas karbis on märgata kahte basiiliku taime. "Mulla Roki Minionide" murtud tipuga sibul kasvab väga hästi. Pikkust on nelja varrega taimel 23,5 cm. "Minecrafti kuningliku aiatööstuse" mullakarpides on puhkepaus.

Kasvukoht "Pimedam ja soe" (kapi otsas ahju lähedal). "Mulla Rocki" kümne varrelise sibula pikkus on 25 cm. "Mulla Roki Minionide" mullakarpides on puhkepaus. "Minecrafti kuningliku aiatööstuse" kahevarreline sibul on 16 cm pikk. Topsis kasvav murutaim on 11 cm pikk.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar