kolmapäev, 17. veebruar 2016

Tartu Kunstimuuseumi kunstikonkurss "Tulevikumaastik"

Inimesed on oma ajaloo jooksul ikka unistanud ja loonud visioone sellest, kuidas maailm ja ühiskond tulevikus välja näevad. Kas siis lähemas või kaugemas tulevikus. Mõned nägemused jäävadki nägemusteks, aga on ka neid, mis saavad teoks. Millisena näevad meie tulevikku lapsed ja noored? Lasime fantaasial lennata.

                                      
                                            "Maailm paljude aastate pärast" Martti Miks 9 a
Kool- direktor on väiksem kui õpilane. Pannakse hindeid. Korrarikkujad saavad hindeks kahe. Auto- on nagu ketas, ainult välimine pool käib ringi. Inimene- näeb välja kui lumememm, aga ei sula ära. Maja- kärbseseene kujuga ja hõljub õhus. Maja- puu sees, kindlalt paigal. Õu- õues on kindlasti veekogu ja lemmikloom ujub sees. Söök- häälitseb ja räägib, on tervislik.

                                            "Tulevik 100 aasta pärast" Roosi Raudsepp 9 a
Pildil on kujutatud kooli vahetundi, mis hakkab lõppema. Algab pilvehaldjate ja metshaldjate tantsuaeg. Vasakul majas on kooliklass. Klassi saab redelist üles ronides, klassist õue mööda redelit või köiest alla laskudes. õpilasteks on pikkade haldjakõrvadega haldjainimesed. Kõik saavad  omavahel sõbralikult läbi. Keskmisel ja paremal puudel on salajased onnid, ahvide ja papagoide pesad. Inimesed elavad majades, noored turnivad puudel.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar