kolmapäev, 30. detsember 2015

6 nädalat Hullu Teadlase taimekasvatust

Täna kuus nädalat tagasi alustasime 3. klassiga taimede kasvatamisega. Kõik seemned, mida mulda panime, need ei läinud kasvama. aga see ei olnudki eesmärk omaette. Tähtis oli meeskonnatöö, avastamisrõõm ja uudishimu. Õpetaja jaoks oli ka oluline, et igal lapsel oleks rühmas tegevust ja keegi ei vaataks pealt, vaid osaleks aktiivselt protsessis. See on vana tuntud tõde, et kõik algused uudsed ja põnevad. Siis tuleb väsimise etapp ja lõpuks siiras uudishimu kasvavate taimed vastu.


Koolivaheaja eel said kõik aknalaual kasavavad taimed tõstetud aknast kaugemale, et Eestimaa karm talv neile liiga ei teeks. Ilmataadiga oli seekord õnne. Alles viimasel nädalal langes temperatuur alla kümne miinuskraadi. Klassiruum enam vähem soe. Täna oli "Valge ja külm" kasvukohas 16 kraadi sooja. Ahi oli eile õhtul köetud.
Kasvukohas "Pimedam ja liiga kuum" oli täna 18 kraadi. Laud taimedega on tõstetud ahjust uksele lähemale, et ilusama pildi saaks.

Kasvukohas "Pimedam ja soe" oli 17 kraadi sooja. Taimed on kogu aeg kasvanud ühes kohas. Puudus ka vajadus taimi liigutada. Kui õpilased koolis olid, siis kapi otsast tõsteti oma taimed alla, et kasta ja uurida muutusi oma karpides.
Aeg on märkamatult kadunud. Taimede kasvatamine tõi 3. klassi õpilaste koolipäevadesse põnevust ja meeskondlikku võrdlusmomenti. Uuel veerandil läheb lahti meskondlik uurimustööde koostamine.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar